Quick contact info

Lorem ipsum dolor sit amet, the administration of justice, I may hear, finally, be expanded on, say, a certain pro cu neglegentur. Mazim.Unusual or something.

2130 Fulton Street, San Francisco
support@test.com
+(15) 94117-1080
Arhiva din May, 2015

Scoala inaugurata de oficialitati la Mihalaseni

Elevii din comuna Mihalaseni au de la finele acestei saptamani motive serioase sa vina cu drag la scoala si sa invete de placere. De vineri, scolarii vor invata in conditii europene, in clase noi, moderne, dotate cu banci noi si dulapuri in fiecare sala.
Cea mai moderna unitate de invatamant din judetul Botosani a fost inaugurata in comuna Mihalaseni.
La eveniment au participat parlamentari, primari si viceprimari dar si reprezentanti ai judetului, alaturi de sefa Inspectoratului Scolar si de reprezentantul Guvernului in Teritoriu. Este vorba despre parlamentarii Doina Federovici, Roxana Anusca Turcanu, Viorel Grigoras si Serban Mihailescu. Panglica a fost taiata de prefectul Costica Macaleti, sefa Inpectoratului Scolar, Mihaela Hunca, de cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, Cristian Achitei si Gheorghe Sorescu dar si de primarul comunei Mihalaseni, Gianin-Loredan Buraga.
Inaugurarea unitatii de invatamnt a fost asteptata cu nerabdare atat de elevi cat si de cadre didactice. Lucrarile de constructie a noii scoli au inceput inca din anul 2009. De-a lungul timpului, insa, din cauza lipsei banilor, lucrarile au mai fost intrerupte.
Fondurile au fost asigurate prin Banca Mondiala, investitia ridicandu-se la 1,3 milioane de euro. Primaria a contribuit cu 150.000 de lei, bani asigurati din bugetul local.
Constructia noii unitati de invatamant era mai mult decat necesara. Pana acum micutii din Mihalaseni erau nevoiti sa inevete intr-un local vechi de peste un secol, extrem de degradat.

“ Este un cadou pentru copii de 1 iunie. Am promis copiilor ca vor avea scoala noua, mai intai de Mos Craciun, mai apoi de Iepuras, dar ma bucur ca am reusit acest lucru astazi”, a spus primarul comunei Mihalaseni, Gianin Loredan Buraga.

Sursa: botosaniexclusiv.ro