Quick contact info

Lorem ipsum dolor sit amet, the administration of justice, I may hear, finally, be expanded on, say, a certain pro cu neglegentur. Mazim.Unusual or something.

2130 Fulton Street, San Francisco
support@test.com
+(15) 94117-1080
Articole din categoria Stiri

Inaugurarea sistemului de alimentare cu apă

Astăzi, la Mihălăşeni, a fost inaugurat sistemul de alimentare cu apă a comunei. Investiţia a fost demarată în urmă cu şapte ani şi a presupus un efort financiar de un milion şi jumătate de euro, bani asiguraţi din fonduri guvernamentale. Investiţia a fost sfinţită de sărbătoarea

Sfintei Parascheva, ocrotitoarea comunei şi întregii Moldove. Sistemul foloseşte apă captată din Barajul de la Stânca-Costeşti, un sistem de pompare şi un rezervor de 400 de metri cubi, graţie cărora acum locuitorii din cele mai mari trei sate ale comunei au apă potabilă. „Îl apreciez sincer pe domnul primar pentru toate proiectele pe care le derulează în folosul comunităţii sale. Este unul dintre edilii şefi ai judeţului care chiar pun pasiune în ceea ce fac şi acest lucru îl ştiu cel mai bine locuitorii din Mihălăşeni. Cu ajutorul Guvernului, cadoul făcut în acest an de ziua lor constă în 35 de kilometri de conductă şi 60 de canale, adică posibilitatea de a avea apă curată la ei acasă. Felicitări!” a declarat azi, la Mihălăşeni, prefectul Costică Macaleţi.

Sursa: botosaniexclusiv.ro

Scoala inaugurata de oficialitati la Mihalaseni

Elevii din comuna Mihalaseni au de la finele acestei saptamani motive serioase sa vina cu drag la scoala si sa invete de placere. De vineri, scolarii vor invata in conditii europene, in clase noi, moderne, dotate cu banci noi si dulapuri in fiecare sala.
Cea mai moderna unitate de invatamant din judetul Botosani a fost inaugurata in comuna Mihalaseni.
La eveniment au participat parlamentari, primari si viceprimari dar si reprezentanti ai judetului, alaturi de sefa Inspectoratului Scolar si de reprezentantul Guvernului in Teritoriu. Este vorba despre parlamentarii Doina Federovici, Roxana Anusca Turcanu, Viorel Grigoras si Serban Mihailescu. Panglica a fost taiata de prefectul Costica Macaleti, sefa Inpectoratului Scolar, Mihaela Hunca, de cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, Cristian Achitei si Gheorghe Sorescu dar si de primarul comunei Mihalaseni, Gianin-Loredan Buraga.
Inaugurarea unitatii de invatamnt a fost asteptata cu nerabdare atat de elevi cat si de cadre didactice. Lucrarile de constructie a noii scoli au inceput inca din anul 2009. De-a lungul timpului, insa, din cauza lipsei banilor, lucrarile au mai fost intrerupte.
Fondurile au fost asigurate prin Banca Mondiala, investitia ridicandu-se la 1,3 milioane de euro. Primaria a contribuit cu 150.000 de lei, bani asigurati din bugetul local.
Constructia noii unitati de invatamant era mai mult decat necesara. Pana acum micutii din Mihalaseni erau nevoiti sa inevete intr-un local vechi de peste un secol, extrem de degradat.

“ Este un cadou pentru copii de 1 iunie. Am promis copiilor ca vor avea scoala noua, mai intai de Mos Craciun, mai apoi de Iepuras, dar ma bucur ca am reusit acest lucru astazi”, a spus primarul comunei Mihalaseni, Gianin Loredan Buraga.

Sursa: botosaniexclusiv.ro